Участь ГрінКо у виїздній колегії Міністерства з питань ЖКГ

08.06.2010

3 червня у Донецьку відбулася виїздна колегія Міністерства з питань ЖКГ. Міністр Попов Олександр Павлович виступив з доповіддю "Про підходи та завдання реформування і розвитку житлово-комунального господарства України". Учасники заходу розглянули досвід реформування житлово-комунального господарства України на прикладі Донецької області. Захід проводився на найбільшому та найсучаснішому стадіоні України - Донбас Арена.

На колегії було представлено досвід підприємств ЖКГ Донецької області, обговорювались питання покращення благоустрою міст, підводились підсумки конкурсу "Благоустрій 2009" і нагородження призерів цього конкурсу.

На виставці, організованій в рамках колегії, найбільш помітною була експозиція ГрінКо, головний акцент у якій було поставлено на замкнутий цикл управляння відходмами, який включає роздільне збирання і сортування відходів. В Донецьку компанія має намір впровадити проект "Роздільний збір відходів - крок у майбутнє!", який успішно працює в Києві та Дніпропетровську, вже восени цього року. В рамках цього проекту компанія ГрінКо закупить спеціальні контейнери, автомобілі для збор
у "сухих відходів", а також встановить станцію по їх сортуванню.

Національний проект "Роздільний збір - крок у майбутнє!" передбачає поділ відходів на дві фракції: "Суху" (метал, пластик, скло, папір) та "вологу" (харчові відходи та інша органіка). Для збору "сухої" фракції використовуються спеціальні контейнери жовтого кольору. На експозиції ГрінКо було представлено всі три типи контейнерів, яка найчастіше використовуються: сітка об'ємом 1,1 м3, сітчастий "дзвін"  об'ємом2,5 м3 та закритий пластиковий "дзвін" об'ємом 2,5 м3. І два автомобілі, які обслуговують ці контейнери: зі звичайним і вертикальним завантаженям. Автомобіль з вертикальним завантаженям типу "Мультиліфт" використовується при зборі відходів порівняно недавно недавно і добре зарекомендував себе в умовах мегаполісу.











Команда Грінко

Ми в соціальних мережах

Європейський досвід управління відходами