В Донецьку відбулася презентація Національного проекту "Роздільний збір - крок у майбутнє!"

06.08.2010

В п'ятнцию, 6 серпня, в Ворошиловському райвиконкомі Донецька відбулася перша нарада робочої групи національного проекту ГрінКо "Роздільний збір - крок у майбутнє!" в рамках проекту "Роздільний збір у великому місті". Захід було організовано центром стійкого розвитку "Роза вітрів" спільно з компанією ГрінКо-Дон. На зустрічі були присутні представники управління освіти, комунальних послуг Ворошиловського району, санепідемстанції, ЗМІ.
Керівник проекту "Роздільний збір - крок у майбутнє!" Андрій Шепель ознайомив присутніх з основними стандартами і принципами реалізації проекту. Впровадження роздільного збирання відходів у Донецьку передбачає введеня в експлуатацію сміттєсортувальної лінії, розстановку спеціальних контейнерів для двохкомпонентного збирання відходів: сухої та вологої фракції, а також придбання спеціального автомобіля, який буде обслуговувати виключно контейнери роздільного збору. Особливої уваги буде приділено інформуванню населення, для чого компанією спільно з Центром "Роза вітрів" розроблена спеціальна програма. Попередньо, вже у вересні в Донецьк буде доставлена перша партія контейнерів роздільного збору.
Для Донецька впровадження роздільного збирання відходів - дуже важливий крок, особливо в світлі підготовки до Євро-2012. Адже сьогодні неможливо уявити собі місто європейського рівня без високої культури поводження з відходами, фундаментальною частиною якої як раз і є роздільний збір.
В рамках презентації Націонаьного проекту ГрінКо "Роздільний збір - крок у майбутнє!" в центральній частині Донецька були виставлені контейнери для роздільного збирання відходів. Одягнені в жовту форму (символіка проекту) промоутери пояснювали перехожим важливість роздільного збирання і основні принципи правильного поводження з відходами, роздавали агітаційні матеріали.

Команда Грінко

Ми в соціальних мережах

Європейський досвід управління відходами