В Донецьку впроваджуються європейські технології поводження з відходами

10.08.2010

В п'ятницю, 6 серпня, в Донецьку введений в експлуатацію новий контейнерний майданчик, призначений під євроконтейнери для збору відходів. Це стало своєрідним подарунком Донецьку від компанії ГрінКо-Дон.

Майданчик був побудований ударними темпами: ще вранці місце для збору твердих побутових відходів за адресою вул. Зелена, 8 було примітне хіба що горами гілля, які жителі навколишніх будинків звалювали разом з побутовими відходами. Того ж вечора від скупчення гілок не залишилось і сліду, а замість стареньких металевих "стаканів" на вимощеному плиткою майданчику, в оточенні стіни з вічнозелених туй стояли нові пластикові євроконтейнери. По словам керівника ГрінКо-Дон Сергія Василевського, це далеко не перший сюрприз, який чекає на жителів Донецька найближчого часу: "Цей майданчик, який ви бачите за моєю спиною - заявив він на імпровізованому брифінгу прямо біля контейнерів - наш подарунок місту. Жоден перевізник у Донецьку не може собі дозволити зробити місту такий подарунок за власний рахунок, ми ж пішли на цей крок, щоб підтвердити наші добрі наміри та закріпити ті позитивні зміни, які відбулися в ході реструктуризації компанії і в процесі конструктивного діалогу з міською владою. Це перший, але далеко не останній сюрприз: ми маємо намір і далі дивувати жителів Донецька".

Відповідаючи на питання про роботу компанії, Сергій Василевський відмітив, що "дійсно, до сотаннього часу існував ряд проблем, але разом з тим існують і об'єктивні причини, які не дозволяли компанії працювати так же якісно, як працює, наприклад, київський підрозділ холдингу ГрінКо. І головна серед цих причин - низький рівень оплати послуг компанії і, як наслідок, величезна заборгованість: на сьогодні "Грінко-Дон" недоотримала більш ніж 14 мільйонів гривень. Зараз ми можемо заявити про те, що в ГрінКо-Дон відбувся цілий ряд позитивних змін: за вказівкою мера проведена реструктуризація, замінено керівництво компаніЇ, оновлено менеджерський склад, оптимізовані маршрути руху сміттєвозів, йде ревізія технічного і контейнерного парків. Вся техніка наразі знаходиться в технічно справному стані і знаходиться там, де повинна знаходитись - на маршрутах. Сьогодні ми з упевненістю заявляємо про те, що компанія має достатньо ресурсів, щоб якісно надавати послуги по вивезенню твердих побутових відходів у ввірених нам районах міста".

Команда Грінко

Ми в соціальних мережах

Європейський досвід управління відходами