Куди поділись тарантаси після раллі

27.06.2011

ТОВ "Грінко-Київ", що входить в групу ГрінКо, надало комплекс послуг з обслуговування масових заходів для шоу торгової марки Red Bull "Раллі на тарантасах". Раллі відбулося 18 червня в Києві і зібрало більше 30 тисяч глядачів. Компанія грінКо взяла на себе функції з управління відходами, включаючи утилізацію самих тарантасів.

В кінці траси, на фініші, розмістився спеціальний автомобіль Грінко (мультиліфт), щоденне завдання якого - обслуговувати контейнери для роздільного збору відходів типу "дзвін" в Києві. Але цього разу сміттєвоз був пристосований під утилізацію видатних "транспортних засобів" - тарантасів. Після фінішу, оцінювання і інтерв'ю з екіпажем тарантас відправлявся в службову зону, де завантажувався в спеціальний контейнер для відправки на утилізацію.

Слід відмітити, що раллі стало єдиним зоряним часом не для всіх тарантасів. Деякі так полюбились госодарям, що ті вирішили їх зберегти для історії. Проте, два повних контейнера після заїзду все ж таки набралось. Після шоу залишки тарантасів були відправлені на сміттєсортувальний завод, де були розсортовані і передані на переробку. Так що, цілком можливо, що деякі частини божевільних транспортних засобів стануть деталями для нових, справжніх, автомобілів!

На переробку було відправлено також всі відходи з контейнерів, які були розставлені по всій території шоу в спеціально відведених місцях. Більше всього там виявилося пластику та металевих пляшок. На полігонах ці компоненти розкладаються сотні років, забруднюючи землю, повітря та воду. Але після сортування це вже не сміття, а вторинна сировина, з якої вироблятимуться різноманітні вироби.

Команда Грінко

Ми в соціальних мережах

Європейський досвід управління відходами