З серпня у Київі запахне сміття

24.07.2009
Надії, які мали на початку липня компанії-перевізники твердих побутових відходів (ТПВ), не виправдалися. Питання з виплатою їм міською адміністрацією заборгованості так і не вирішене. Заборгованість виникла у зв'язку з різницею між економічно обгрунтованими та фактичними тарифами, за якими працюють перевізники. І на сьогоднішній день вона становить 40 мільйонів гривень.

"Спроби мерії виправити ситуацію збільшенням відрахувань з нових тарифів на квартплату та комунальні послуги, не увінчалися успіхом через блокування рішень КМДА Шевченківським судом за позовом Кабміну. Але й нічого іншого міськадміністрація нам не запропонувала. Проігнорували навіть сьогоднішню прес-конференцію, на яку ми їх запрошували ", - розповідає гендиректор ТОВ" Грінко "Микола Ткаченко.

"Наші робітники не отримали зарплату за червень, ми не можемо розрахуватися за договорами за вже використане дизпаливо. А тут ще КП" Енергія ", яке займається утилізацією побутових відходів на своїх полігонах, підняло нам тарифи на 27% за прийом сміття", - скаржиться голова компанії "Селтік" Зінаїда Піддувна.

"Якщо ситуація не вирішиться найближчим часом, то на початку наступного тижня відбудеться точкове припинення вивозу відходів більшістю компаній-перевізників, - продовжує Микола Ткаченко, - а з серпня ми повністю припинимо вивозити сміття з столиці у зв'язку з відсутністю палива, заморожуванням виплати зарплат робітникам і арештом рахунків за судовими позовами кредиторів ".

Примітно, що ці проблеми стосуються не тільки приватних компаній, що працюють на ринку перевезення ТПВ, але і комунальних підприємств ВАТ "Київспецтранс", ЗАТ "Спецкомунтехніка" та КП "АТП" Шевченківського району. Їм теж місцеві влади мають гроші (!).

За підсумками сьогоднішньої прес-конференції було підписано звернення до головного санітарного лікаря Києва з вимогою не допустити в столиці санітарно-епідеміологічної катастрофи. Під листом підписалися всі приватники, а представники комунальних підприємств, як-то кажуть, висловили солідарність зі своїми колегами, але свої підписи не поставили. "Ми повністю згодні з текстом листа до Анатолію Пономаренко, але підписати його без узгодження з керівництвом не можемо", - сказав один з них.


Лист головному санітарному лікарю м.Киэва від перевізників ТБО м. Києва


http://intv-inter.net/ru/news/article/?id=57776275

Команда Грінко

Ми в соціальних мережах

Європейський досвід управління відходами