1. Мінімізація відходів. 1.1. Менше упаковки - менше відходів. Купуйте товари без упаковки або вибирайте більш велике фасування. 1.2. Робіть вибір на користь товарів в екологічно чистій упаковці, яка зроблена з матеріалів, що піддаються швидкому природному розпаду. Уникайте тари, яка здатна десятиліттями прикрашати звалища. 1.3. Віддайте перевагу багаторазовой упаковці (наприклад, скляній тарі). 1.4. Зменшуйте відходи в об'ємі. Перед тим, як викинути картонну упаковку або пластик, приєднайтеся до нашої програми "Натисни на сміття!". 1.5. Зменшуйте паперові відходи: замінюйте паперовий документообіг електронним у всіх можливих випадках, не роздруковуйте матеріали на принтері без необхідності; при друку на принтері використовуйте також листи, вже видрукувані з одного боку. 1.6. Не використовуйте одноразовий посуд.
2. Роздільне збирання твердих побутових відходів - Крок у майбутнє! За допомогою офісних комплектів контейнерів для роздільного збору розділяйте відходи за типами: - Жовтий контейнер - пластик, - Синій - папір, - Зелений - скло, - Червоний - металеві відходи. Не змішуйте харчові відходи з ресурсоценнимі компонентами!
3. Енергозбереження. 3.1. Використовуйте тільки в необхідній кількості електросвітло і електроприлади. Не залишайте ввімкненим світло в приміщеннях у той час, коли вони не використовуються або коли немає необхідності в електроосвітленні. 3.2. Не залишайте ввімкненими електроприлади (вентилятори, кондиціонери і т.д.) якщо немає необхідності в їх використанні. 3.3. При експлуатації офісної техніки вмикайте режим економного використання електроенергії. 3.4. По закінченні робочого дня і в кінці робочого тижня не залишайте електроприлади в режимі очікування, вимикайте їх з мережі. 3.5. Не залишайте зарядні пристрої від мобільних телефонів та інших приладів в мережі, коли вони не використовуються за призначенням. У режимі зарядки вони споживають близько 5 Вт, а в "холостому режимі" (якщо телефон зарядився або відключений від пристрою) - близько 300 мВт. 3.6 Для освітлення використовуйте енергозберігаючі лампи там, де це можливо.
4. Мінімізація забруднення навколишнього середовища автотранспортом. Віддавайте перевагу пересуванню на громадському або корпоративному транспорті перед використанням власного автомобіля.
5. Економія водних ресурсів. 5.1. Не залишайте включеними крани навіть на короткий час, коли ви не використовуєте воду. 5.2. Не вмикайте напір води більше необхідного. 5.3. Не допускайте витрати води через несправність сантехнічного обладнання - якщо ви помітили поломку сантехніки (протікання крана і т.д.), відразу повідомте про це факт адміністратора офісу.
6. Економія тепла. 6.1. Під час опалювального сезону використовуйте терморегулятор на батареях опалення. Ставте регулятори на меншу температуру в кінці робочого дня і тижня (на вихідні). 6.2. Під час опалювального сезону не захаращувайте опалювальні прилади меблями, не закривайте їх декоративними коробами. 6.3. Під час опалювального сезону на ніч закривайте жалюзі, щоб тепло максимально зберігалося в приміщенні.
Використовуйте терморегулятори
Вимикайте обладнання в кінці робочого дня
Розділяй відходи
Заощаджуйте воду
Команда Грінко
Ми в соціальних мережах
Європейський досвід управління відходами
Контактна форма
Дякуємо, ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
Розкажіть сусідам про свію благородню справу
Зазвичай навколишні переймаються ідеєю і так само як і ви готові брати участь у спільній справі і робити місто чистішим!